Gå direkt till innehåll
Dialects affärssystem hjälper företag i grönsaksbranschen att effektivisera verksamheten
Dialects affärssystem hjälper företag i grönsaksbranschen att effektivisera verksamheten

Nyhet -

Anjous Potatis optimerar sin verksamhet med hjälp av Dialects affärssystem

I maj 2022 påbörjade Anjous Potatis sin resa mot en effektivare verksamhet genom att implementera Dialects innovativa affärssystem. Denna smarta lösning, utvecklad i samarbete med Grönsakshuset, har revolutionerat hur grönsakshandlare kan automatisera och effektivisera sin verksamhet. Genom noggrann behovsanalys och skräddarsydda lösningar har Anjous Potatis nu möjlighet att spara både tid och pengar, samtidigt som de står väl rustade för framtida utmaningar och tillväxt.

Smarta lösningar för grönsaksbranschen

Anjous Potatis, tidigare en trogen företagsabonnemangskund hos Dialect, har tagit ett avgörande steg mot en mer effektiv verksamhet med implementeringen av Dialects affärssystem.

Michael, en nyckelperson på Dialect i Norrtälje, upptäckte potentialen i det innovativa affärssystemet, som utvecklats i nära samarbete med Grönsakshuset, med ett särskilt fokus på grönsakshandeln. Han såg möjligheten att erbjuda systemlösning till lokala grönsakshandlare, som Anjous Potatis, och därigenom optimera deras affärsprocesser.

Dialects engagemang för Anjous Potatis har lett till märkbara resultat, inklusive betydande tids- och kostnadsbesparingar. Det nya affärssystemet har möjliggjort automatisering av flera centrala processer, inklusive kundbeställningar, EDI-kopplingar och fakturahantering, med skräddarsydda anpassningar som särskilt gynnar grönsakshandelsbranschen.

Det nya affärssystemet har inte bara effektiviserat Anjous Potatis interna arbetsflöden utan också stärkt deras konkurrenskraft och förmåga att möta framtida utmaningar.

Förstudien som grund för framgång

För att säkerställa att det nya affärssystemet passade Anjous Potatis optimalt, började Dialect med en noggrann behovsanalys. Behovsanalysen var en djupdykning i hur företaget fungerade, hur de skapade affärer, hur de hanterade beställningar samt vilka system de använde sig av. Denna djupgående analys avslöjade att Anjous Potatis hade vuxit ur sitt befintliga affärssystem som de använde fram till maj 2022.

Därefter föreslog Dialect en förstudie för att kartlägga Anjous Potatis nuvarande arbetsprocesser och flöden. Genom att identifiera eventuella flaskhalsar i verksamheten kunde de skapa en skräddarsydd lösning som passade perfekt.

Detta är en aspekt som Michael Burlin på Dialect betonar:

-"Det är ofta väldigt tidsödande för kunden själv att leta reda på ett lämpligt affärssystem. Vi på Dialect kan se på alla system som en oberoende part och rekommendera det som är mest lämpligt för kunden."

Framgångsrik implementering av nytt affärssystem

Implementeringen av Anjous Potatis nya affärssystem var en noggrant planerad process med flera steg. Deras tidigare system, Greta, var bundet av ett äldre avtal. Det nya systemet från Dialect går under namnet Fresca, och under en övergångsperiod använde de båda systemen parallellt. Detta tillät en gradvis etablering av kopplingarna mellan dem.

En betydande framgångsfaktor i projektet var den tid och flexibilitet som Anjous Potatis och Dialect hade till sitt förfogande. Michael Burlin påpekar att;

"I läget med Anjous Potatis så hade vi god tid på oss. Processen fick ta tid vilket ger mycket bra förutsättningar att lyckas med ett systemskifte.”

Anjous Potatis använder nytt affärssystem från Dialect

Micael Pettersson på Anjous Potatis berättar:
- "Affärssystemet har verkligen levt upp till våra förväntningar och det är otroligt mycket som gjort det lättare för oss t.ex:

  • Snabb support
  • Underlättar vid abonnemangsordrar
  • Mycket lätt fakturering
  • Mycket lätt system att lära sig

Samarbetet med Dialect och Burlin har fungerat klockrent. Burlin är väldigt snabb på att svara tillbaka och vill alltid hjälpa till så att allting löser sig med vad man än har problem med eller behöver hjälp med. Och nu har jag ju mest kontakt med Skövde (Gustav) när det gäller affärssystemet och den kontakten är outstanding.

Har vi saknat något i systemet så har Dialect löst det"

Tidsinvestering och kostnader

Övergången till det nya affärssystemet krävde både tid och resurser från kundens sida. Förstudien är det mest tidskrävande steget, där Dialect arbetar nära kunden för att förstå deras arbetsprocesser och behov. När det nya systemet är valt, är utbildning av personalen det största och mest tidskrävande momentet för kunden. Dialect erbjuder olika förstudiepaket beroende på kundens behov och storlek; Small, Medium och Large.


Ett framgångsrikt partnerskap

Dialects team har samarbetat tätt med Anjous Potatis under hela processen. Dialect har tekniker och supportteam både i Norrtälje och Skövde, som säkerställer att kunden har tillgång till hjälp när det behövs.

Michael Burlin avslutar med att dela sin glädje över projektets framgång.

- "Jag är glad för att vi fick möjlighet att ge kunden ett system som var modernare och anpassat utefter deras bransch. Det är kul att hjälpa en lokalt stark kund och de är väldigt härliga människor att arbeta med."

Sammanfattningsvis kan Anjous Potatis nu dra nytta av ökad effektivitet och tidigare osedda möjligheter som det nya affärssystemet erbjuder. Detta inkluderar förbättrad automatisering, bättre spårbarhet av företagsdata, och en mer anpassningsbar och responsiv arbetsmiljö.

Den framgångsrika implementeringen av det nya affärssystemet har inte bara förbättrat Anjous Potatis interna processer utan har också positionerat dem för att möta framtida utmaningar och tillväxtmöjligheter på ett effektivt sätt.

"Jag skulle lätt rekommendera Dialect som leverantör av affärssystem. Största anledningen är deras support som är grym, svarar direkt i telefon och löser problem eller funderingar man har. Föregående system har man alltid fått maila och fått återkoppling flera dagar efteråt."

/ Micael Pettersson, Anjous Potatis



Kontakta ditt närmaste Dialectcenter för mer information!

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Kargus

Camilla Kargus

Presskontakt Business Manager 010-601 30 36

Relaterat innehåll